NYHETSBREV

När det kommer till att avregistrera sig från nyhetsbreven som skickas ut per email, finns alltid en länk längst ner i mejlet som kund kan klicka på. Där kan kund sedan välja om de önskar pausa utskick i 30 dagar eller om de vill avregistrera sig från utskick helt och hållet.

Om kund inte vill/kan göra detta själv så kan Backoffice hjälpa till med detta. Vänligen skicka mejladressen som kund önskar avregistrera.

Lagringstid: 12 månader efter genomfört köp eller tills samtycket återkallas.

TA TILLBAKA SAMTYCKE FÖR DIREKTMARKNADSFÖRING

Om kund önskar ta tillbaka sitt samtycke för all direktmarknadsföring (email, postala utskick samt SMS) så är detta möjligt. I vissa fall vill även kunderna att deras uppgifter som används i marknadsföringsändamål tas bort, detta är också möjligt.

Innan vi kan ta bort kunduppgifterna som sparats i marknadsföringssyfte behöver vi fråga kund om de önskar ett registerutdrag, då vi inte har möjlighet att ta ut ett sådant efter att uppgifterna raderats.

Vänligen kontakta Backoffice när du mottagit svar från kund gällande registerutdraget, därefter tar du med uppgifterna nedan i mejlet:

• Namn
  • Telefonnummer
  • Mejladress
  • Kundnummer (om möjligt)
  • Önskas registerutdrag? Ja/Nej
  • Lagringstid: 12 månader efter genomfört köp eller tills samtycket återkallas

RADERA KUNDKONTO/TA BORT ALLA UPPGIFTER

I vissa fall önskar kunder ta bort sina konton alt. ber oss radera alla uppgifter som vi har på dem helt och hållet. Viktigt att veta är att Jollyroom har, enligt svensk lag, rättslig förpliktelse att spara information. Detta innebär följande:

• Vi har inte möjlighet att ta bort kunderna från Litium förrän 7 år efter deras senaste order. Om de önskar tas bort skrivs de upp på en lista, varpå deras konton raderas så snart det är möjligt.
    Lagringstid: Så länge som tillämplig lag kräver, t.ex. 7 år enligt bokföringslagen.

• Kunden kommer ha fortsatt tillgång till att logga in på "Mina Sidor", tills dess att deras konto raderats.
    Lagringstid: Så länge du har ett Jollyroom-konto (7 år).

Kunder som önskar ta bort sitt konto och/eller vill att alla deras uppgifter raderas mejlar ni in till Backoffice, vänligen inkludera följande information:

• Namn
  • Telefonnummer
  • Mejladress
  • Kundnummer (om möjligt)
  • Önskas registerutdrag? Ja/Nej

BRA ATT VETA

Jollyroom är registrerat i Sverige, varpå svensk lag tillämpas på våra andra marknader också. Alltså samma regler för alla, oavsett vilken marknad de handlat på.

Vi har 3 månader (enligt lag) på oss, från att kunds förfrågan inkom, att ta bort kunduppgifterna som används i marknadsföringsändamål.

INTEGRITETSPOLICY

Jollyrooms integritetspolicy hittar du här: Integritetspolicy